Emma Bridgewater

In 1985 zocht Emma naar een kop en schotel als verjaardagskado voor haar moeder. De keuze in de winkels was beperkt tot het stijve Engelse porselein met gouden randje of, het andere uiterste, ietwat plomp aardewerk. Gecharmeerd van Italiaans majolica en het Franse faience, besloot Emma om zelf een ontwerp te maken met de charme van het mediterrane faience, maar de kwaliteit en functionaliteit van het formele Engelse porselein.

Ze tekende een mok, een schaal, een kan en een bord en ging in Stoke-on-Trent op zoek naar een producent die de mallen voor haar wilde maken. Stoke-on-Trent staat sinds begin 1800, toen Josiah Wedgwood zijn productie hier begon, bekend om haar 'creamware', crèmekleurig aardewerk van een hoge kwaliteit.  De  eerste samples van haar ontwerpen decoreerde Emma met de 'vergeten' spons-techniek. Dit bleek een schot in de roos en was de start van een bedrijf dat sindsdien wereldbekend is om haar unieke handgemaakte kwalteitsproducten. Nog steeds produceert het bedrijf het voor Stoke-on-Trent zo typische warme crèmekleur aardewerk, en nog steeds wordt ieder product handgedecoreerd en is daarmee uniek.

 

SPAARPROGRAMMA / LOYALTY PROGRAM

NIEUW! Vaste klanten sparen nu automatisch voor korting. Lees hierover op de pagina Klantenservice, subpagina Spaarprogramma.

NEW! La Vitrine de Caroline's loyalty program. Read more on the page Customer service, sub page Loyalty program.

 

© 2016 - 2024 La Vitrine de Caroline | sitemap | rss