Figgjo Flint Menu

Figgjo Flint werd in 1941 in Noorwegen opgericht door Harlad Lima en Sigurd Figved en werd vernoemd naar de stad waar het atelier is gevestigd; Figgjo. Kort na de oprichting voegde designer Ragnar Grimsrud zich bij het bedrijf. De ontwerpen van Figgjo Flint zijn practisch en kleurrijk, met een zeer herkenbare eigen signatuur. De Noorse traditie en natuur is de grootste inspiratiebron. 

Servieslijn Menu is geinspireerd door traditionele Noorse handwerkpatronen die werden gebruikt voor het decoreren van de bruidsuitzet. Deze kruissteekjespatronen zijn overgenomen op het off-white serviesgoed in kastanjebruin, groen en blauw. Het Menu servies werd vanaf 1950 tot begin jaren zestig geproduceerd.

Sorteer op
 • Figgjo Flint Menu rechthoekige schaal
  Figgjo Flint Menu rechthoekige schaal

  Schaal 'Menu' is een ontwerp uit de jaren 50 van Turi Gramstad voor Figgjo Flint (Noorwegen). Onderglazuur gedecoreerd in traditioneel kruissteekjespatroon in groen, blauw en bruin.

  Gemerkt: F.F. (Figgjo Flint), made in Norway,…

  € 20,00
 • Figgjo Flint Menu losse schotel
  Figgjo Flint Menu losse schotel

  Schoteltje 'Menu' is een ontwerp uit de jaren 50 van Turi Gramstad voor Figgjo Flint (Noorwegen). Onderglazuur gedecoreerd in traditioneel kruissteekjespatroon in groen, blauw en bruin.

  Gemerkt: F.F. (Figgjo Flint), made in…

  € 7,50
Sorteer op

Contact

e-mail: info@lavitrinedecaroline.nl

© 2016 - 2021 La Vitrine de Caroline | sitemap | rss