Djokja zilver

Djokja zilveren producten werden vanaf 1900 gemaakt in het Javaanse plaatsje Gota Kede in de buurt van Djokjakarta voor inlandse Javaanse adel en voor de Europeanen in Indonesië . Het zilver heeft een laag gehalte van 800 en wordt gekenmerkt door de geëtste decoraties en de hamertechniek waarmee het zilver is bewerkt. Met name voor de Nederlanders in Indonesië werden veel typisch Nederlandse tafelaccessoires van Djokja zilver vervaardigd, waaronder de aardappellepel en de maggifleshouder. 

 

 

Sorteer op
 • Djokja Wajang zilveren mokkalepeltjes
  Djokja Wajang zilveren mokkalepeltjes

  Set van zes Djokja zilveren mokka lepeltjes gedecoreerd met een Wajang danser. De lepeltjes zitten in de originele kartonnen doos, bekleed met rood satijn.

  Gemerkt op de achterzijde van de bak met 100 en op de achterzijde van de…

  € 27,50
 • Djokja Wajang zilveren fruit ijs lepels
  Djokja Wajang zilveren fruit ijs lepels

  Set van vier fruit- of dessertlepels van Djokja zilver met een steel die aan het uiteinde is gedecoreerd met een Wajang figuur. De bak met gekartelde rand in bloemvorm is prachtig uitgewerkt met een verfijnde…

  € 20,00
 • Antieke Batavia verzilverde schenkkurk
  Antieke Batavia verzilverde schenkkurk

  Antieke kurk met verzilverde schenkdop voor gedistilleerd, gedecoreerd met het wapen van Batavia (nu Djakarta, Indonesië).

  Niet gemerkt.

  Afmetingen: 7,5 cm hoog.

  Conditie: uitstekend.

  € 22,50
 • Riau Sumatra antiek gehamerd zilveren bord
  Riau Sumatra antiek gehamerd zilveren bord

  Fraai gedecoreerd zilveren bordje, ook wel ceper genoemd, gemaakt tussen 1890 en 1910 in het sultanaat Riau in Oost-Sumatra. Het zilver gehalte van het bordje is Beneden Wettelijk Gehalte (BWG). Gebosseleerd (gedecoreerd volgens…

  € 55,00
Sorteer op

Contact

e-mail: info@lavitrinedecaroline.nl

© 2016 - 2022 La Vitrine de Caroline | sitemap | rss