Mosa Maastricht Chinoiserie Lange Lijs

Lange Lijs is een decor dat eind 19e eeuw en begin 20e eeuw heel populair werd in Nederland door de Chinoiserie trend. Europese porseleinfabrikanten kopieerden dit decor met chinese dames uit de Kangxi periode (1662 - 1722), wat toen ook wel het 'Long Eliza' decor werd genoemd, in het Nederlands verbasterd tot Lange Lijs. In tegenstelling tot het handbeschilderde Chinese porselein zijn de Europese Lange Lijs serviezen gedecoreerd met een transferware print in blauw op wit. De Maastrichtse producent Mosa dankt haar doorbraak mede aan het succes van haar Lange Lijs servieslijn.

De twee bekendste Nederlandse decors zijn het ronde decor 206 en het hoekige decor 726, ook wel 'Nanking' genoemd. Beide decors waren in productie van 1895 tot 1935. Daarnaast zijn er nog andere, minder voorkomende, decors zoals het derde decor 720.

Een ander populair Mosa Chinoiserie patroon is het Peterselie decor. Het model van dit servies is achtkantig vormgegeven. 

 

SPAARPROGRAMMA / LOYALTY PROGRAM

NIEUW! Vaste klanten sparen nu automatisch voor korting. Lees hierover op de pagina Klantenservice, subpagina Spaarprogramma.

NEW! La Vitrine de Caroline's loyalty program. Read more on the page Customer service, sub page Loyalty program.

 

© 2016 - 2024 La Vitrine de Caroline | sitemap | rss